Bidean nam Bian in winter

Prije nekoliko dana grupa od šest osoba je bila uhvaćena u lavini na Glen Coe gdje ih je četvoro izgubilo život.

 

Grupa od tri muškarca i tri žene bila je u lavini na Bidean nam Bianu u popodnevnim satima tog dana. SAIS je izvijestio da su spuštali sa vrha po zapadnoj strani prema Stob Coire nam Beith kad su pokrenuli lavinu koja je odnijela petero od njih šest.

Prema pričajima Northern Constabulary volontera iz Glen Coe Mountain Rescue Team-a, asistiranih od strane članova Lochaber Mountain Rescue Team-a, popraćeni i sa spasilačkim psom iz SARDA iz Škotske, locirali su svih 5 članova grupe.

Policija je proglasila četvero ljudi (dva muškarca i dvije žene) poginulima. Preživjeli član je alarmirao o lavini i ostao kako bi pomogao u potrazi. U međuvremenu jedna od tri žene koja se našla u lavini, oporavlja se u bolnici Belford od teških ozljeda.

Imena troje od četvero poginulih u lavini su: Christopher William Bell (24) - student iz Blackpoola; Una Rachel Finnegan (25) - dječji doktor iz Co.Antrima i Tom Chesters (28) - student sa Hull University. Obitelj četvrte žrtve je izrazila želju da se za sad ne objavi njezino ime.

24 godišnjakinja iz Durham okruga koje ja ozlijedila glavu, još uvijek je u kritičnom stanju.

Jedini preživjeli muški član grupe pušten je kući nakon što je dao izjavu policiji. Svi članovi grupe su voljeli planine i bili su iskusni zimski šetači.

 

 

izvor (tekst i slika): UKClimbing