Preko ljeta dobili smo još jedno lokalno penjalište: Čuturaševa peć. Dečki iz SPK Direkta pronašli su stijenu u šumi  5min(!) od centra Lepoglave, i naravno nije im dugo trebalo da "posiju" prve spitove. Stijena je visoka 15ak metara, lagano visi i trenutačno sadrži preko 10 smjerova teškoća od 4a do 8a. Neki od njih će u budućnosti sigurno biti klasici zagorskog penjanja. Što drugo reći Lepoglavčanima nego svaka čast i hvala na novom penjalištu :).

 

Igor Čorko (Himalaya sport, Petzl) posjetio je Čuturaševu peć i penjalište je brzo dobilo svoj prvi 8a, smjer prigodnog imena SPK Direkt (autor je Filip Loparić).

Drugi novi smjer nastao je tamo gdje se čini da su već sve mogućnosti iskorištene  - na malom Pokojcu. Još prošle godine Perica i Jurica Levatić nabušili su sasvim ne-očitu liniju (nema rupa!) između smjerova Heretik i Aura.  Smjer se svodi na težak bolder od 5 gibova, te se nakon prva 4 spita spaja na Auru. Jučer je prvo pravo trenje nakon ljeta iskoristio Jura i nastala je Disleksija, prijedlog ocjene je 8a+. Iako, smjer takvih karakteristika (moš' - nemoš') je teško ocjeniti, pa ćemo za točniju ocjenu pričekati koje ponavljanje.

 

 

izvor: PK-Vertikal