berghausexpeditionheavyweightgrough.co.uk.jpg

Berghaus je predstavio novu kategoriju u rangu obuće za proljeće/ljeto 2012, gdje spadaju i čarape visokih perfomansi. Nove čarape svrstane su u tri kategorije aktivnosti - ekspedicije, planinarenje, pješačenje.

Dizajnirane su kako bi upotpunili Berghausovu široku paletu čizama i cipela. Nova linija čarapa je kombinacija premium tehničkih vlakana, optimalne gustoće i jednostavnog pakiranja. Svaka Berghaus čarapa posjeduje ARGENTIUM® srebrnu ion tehnologiju, koja nudi izvanredna antimikrobna i anti mirisna svojstva, a zajedno se lakše nose sa vlagom kod većeg utjecaja, pri aerobnim aktivnostima.

Berghaus je predstavio čarape za ekspedicije i planinarenje, koje su napravljene od merino vune i PRIMALOFT® materijala što predstavlja maksimalan spoj prirodnog i sintetičkog materijala. Spoj ta dva materijala daje neusporedivu toplinu i udobnost za vrijeme duže upotrebe.

Ekspedicijske čarape su podstavljene i najtoplije. Tkane su od frotir vune kako bi noge i u najzahtjevnijim uvjetima ostale suhe i tople. Imaju Ergonomic Holding System (EHS™) koji pruža u predjelu pete udobnost i sprječava klizanje, to se najbolje vidi u kombinaciji sa Berghaus gojzama koje su namijenjene za pješačenje i planinarenje. Ekspedicijski model je napravljen tako da izdrži i najzahtjevnije uspone.

Čarape namijenjene pješačenju zahvaljujući EHS-u pomažu pri čvrstom držanju nogu u gojzericama, dok su za mekoću i udobnost zahvalni merino vuna i ARGENTIUM® Primaloft® materijal. U takvim čarapama noge čak i za vrijeme toplih ljetnih perioda ostaju suhe.

Za suhoću, prozračnost i udobnost čarape zaslužni su OPTI-MESH ventilacijski paneli koji odvode vlagu i imaju veliku ulogu u aktivnostima koji zahtijevaju visoku izdržljivost. Fast Trak čarapa ima ThermoCool tkanje kako bi se stvorila čim veća površina koja bi grijala, a ujedno i brže izbacivala vlagu, s toga su ove visoko kvalitetne čarape idealne za brze sportove.

S ukupno 14 vrsti čarapa (muških i ženskih), te u kombinaciji sa povećanim asortimanom čizmi, cipela i sandala za proljeće/ljeto 2012, Berghaus nam predstavlja kompletan i najveći asortiman u njegovoj povijesti.

Za više informacija posjetite službene stranice Berghausa.

 

izvor: My Outdoors
slika skinuta sa: Grough