Kralj i kraljica ovogodišnjeg ABS 13 nacionalnog natjecanja u Kolorado su Daniel Woods i Alex Puccio. Od skoro 100 prijavljenih sudionika na kvalifikacijama, u polu finale je prošlo samo 23 muška i 23 ženska natjecatelja. U Subotu popodne se održavalo polu finale, a u večernjim satima istog dana i finale.

Puccio je jedina žena koja je popela sva 4 smjera od koji je treći i četvrti smjer popela na flash. Angie Payne, Shauna Coxsey i Lizzy Asher su popele 3 od 4 moguća smjera. Dok su kod muškaraca smjerovi više bili natjecateljskog duha, pa su tako Daniel Woods i Ethan Pringle jedini koji su popeli dva smjera, dok su svi ostali popeli samo jedan.

Publika je poludjela kad je Michael Bautista uspio na četvrtom smjeru primiti grif na topu i time postao jedini čovjek koji ga je popeo, ali je nažalost od uzbuđenja zaboravio sa drugom rukom taknuti top i zbog toga izgubio dragocjene bodove.

Puccio je od 2006 do danas osvojila sva ABS nacionalna natjecanja osim 2009 kada joj je titulu odnijela Alex Johanson. Dok je kod muških u zadnjih 7 natjecanja, 5 puta pobjeđivao Daniel Woods.

2011: Sean McColl, Alex Puccio
2010: Daniel Woods, Alex Puccio
2009: Daniel Woods, Alex Johnson
2008: Paul Robinson, Alex Puccio
2007: Daniel Woods, Alex Puccio
2006: Daniel Woods, Alex Puccio


Rezultati žene - cijela lista:

Alex Puccio
Angela Payne
Shauna Coxsey
Lizzy Asher
Alex Johnson
Sasha DiGiulian
Sierra Blair-Coyle


Rezultati muški - cijela lista:

Daniel Woods
Ethan Pringle
Michael Bautista
Carlo Traversi
Jon Cardwell
Austin Geiman

- slike sa natjecanja koje je snimio Alton Richardson, možete pogledati ovdje

 

izvor (slika i tekst): Climbing