Tijekom 28-mog Rock Master natjecanja, stadion u Arcu će još jednom postati arena za najveći penjački spektakl na svijetu. Natjecatelji se tijekom događaja natječu u: LEAD, BOULDER, SPEED i DUEL disciplini.

 

Kod žena u bolder disciplini prvo mjesto je odnijela Amerikanka Alex Puccio, na drugom mjestu našla se Japanka Aya ONOE, a na trećem mjestu sa malim bodovnim zaostatkom bila je Ruskinja Yulia Abramchuk, koja ga je dijelila sa Japankom Akiyo Noguchi. Kod muškaraca prva dva mjesta su rezervirana za Rusku ekipu, Rustam Galmanova i Dmitrii Sharafutdinova. Australac Christopher Webb-Persons popeo sve isto kao i Dmitrii, osim trećeg problema, što ga je koštalo srebra.

Kao i uvijek u lead disciplini kod žena je opet bilo gusto, prvo mjesto su se natjecale Slovenka Mina Markovič i Koreanka Jain Kim kojoj je za dlaku pobjeglo prvo mjesto. Treće plasirana bila Japnka Akiyo Noguchi sa malom bodovnom razlikom. Kod muškaraca je bilo puno ležernije, Španjolac Ramón Julian Puigblanque je napravio dovoljnu veliku bodovnu razliku između sebe i drugo plasiranog, da ga Austrijanc Jakob Schubert nije mogao ugroziti. Razlika između drugo i treće plasiranog Slovenca Domena Skofiča je bila još i veća.