Još jedna sezona svjetskih lead kupova je za neke završila uspješno za neke i ne baš zadovoljavajuće. Prvo mjesto u sveukupnom poretku kod žena sa samo 20 bodova ispred Mine Markovič odnijela je Jain Kim, dok je sa istim brojem bodova prednosti u muškoj kategoriji prvo mjesto odnio Sachi Amma.

Kod žena na zadnjem lead kupu, vodilo se pravo malo finale u finalu, između Kim Jain i Mine Markovič. Najme od samog početka Kim i Mina se natječu tko će biti prvi u sveukupnom poretku. Nakon što je Kim izostala sa natjecanja u Japanu, činilo se da Mina previše odmakla i da ju Kim više ne može stići, te da Kim mora sve ostale kupove savršeno odraditi. Tako je zvučala teorija u koju je onda bilo jako teško za povjerovati, ali nekoliko tjedana kasnije upravo se to i dogodilo. Bez obzira što u zadnjem kupu ni Mina ni Kim nisu bile na prvom mjestu, japanka si je priskrbila dovoljno bodova da bude prva u sveukupnom poretku. Prvo mjesto na kupu u Kranju odnijela je Oda Momoka, duga je bila Akiyo Naguchi, a Mina je bila treća.

Sveukupni poredak kod žena, sada glasi: Kim Jain, Mina Markovič i Oda Momoka. Cijelu tablicu ukupnog poretka možete pogledati ovdje.

U muškoj kategoriji je također bilo gusto, koplja su se lomila za hvatište ili dva. Pa je tako između prve trojice svega 1 grif razlike. Prvo mjesto odnio je Jakob Schubert, na drugo mjesto zasjeo je novo pridošli Adam Ondra, a na zadnjem trećem mjestu našao se Sachi Amma.

Kao i Kim, Sachi-u nije bilo od životne važnosti da bude prvi na zadnjem kupu u Kranju nego da održi dovoljan broj bodova razlike, kako ga Jakob Schubert ne bi mogao prestići i uzeti prvo mjesto u sveukupnom poretku. Pa je tako Jakob ostao drugi, a Šapnjolac Ramón Julian Puigblanque. Cijelu tablicu ukupnog poretka možete pogledati ovdje

Rezultati finala za muškarce:
1 Schubert Jakob AUT
2 Ondra Adam CZE
3 AMMA Sachi JPN
4 Supper Gautier FRA
5 Min Hyunbin KOR
6 Romain Manuel FRA
7 Desgranges Romain FRA
8 Julian Puigblanque Ramón ESP

Rezultati finala za žene:
1 ODA Momoka JPN
2 Noguchi Akiyo JPN
3 Markovic Mina SLO
4 Kim Jain KOR
5 Röck Magdalena AUT
6 Fakhritdinova Dinara RUS
7 VERHOEVEN Anak BEL
8 Vidmar Maja SLO

 

info i slika: ifsc