grossglockner 2

Napokon smo se uspjeli dogovoriti da se svi skupa nađemo, sjednemo i dogovorimo oko više dnevnih izleta. I nakon duge rasprave i premišljanja gdje bi i tko bi kam htel ići, uspeli smo se dogovoriti da ćemo probati ove godine (2011.) ispoštovati sve dogovore i posjetiti sve dogovorene vrhove.

Za početak i za nekakav uvod u planinarsku godinu mislili smo otiči na Grintovec (2558m/nm) koji se nalazi u Sloveniji u Kamniškim Alpama. Poslije toga se spremamo posjetiti Triglav koji se nalazi na 2864m/nm u Julijskim Alpama.

Poslije ova dva prekrasna vrha u Sloveniji mislili smo se otisnuti malo dublje u Europu pa bi posjetili jedan popularan vrh u Austriji (Tirol) naziva Gros Glokner (3,798m/nm). To bi nam bio jako dobar test dali smo mi spremni i sposobni se popeti i na neki od 4-tisučnjaka, jer smo si zacrtali da bi (ako bude vremena i ako nas vrijeme posluži) posjetili Gran Paradiso, on je našto malo viši od 4000m, točnije 4061m/nm koje se nalazi u Italiji, a smejstio se u dolini Val Savaranche.Eto to su naši planovi za 2011. godinu, znam da je možda malo nadobudano, jer su to sve teški usponi, ali to su naše želje. Kaj budemo od toga ostvarili to čemo još vidjeti, ono što ne posjetimo ove godine posjetili budemo sljedeće.

Nadam se da će nas vrijeme poslužiti i da ćemo se ljepo provesti na tim izletima.

Da nećemo samo uživati u dugim šetnjama po prekrasnim planinama i u friškom zraku, nego da ćemo uživati i u pogledu na horizonte koji nas okužuju.