U Petak 29.07. Varaždinska ekipa od 5 članova (Cvetko Danijel, Jurica Majnarić, Ledenko Sebastijan, Luka Skorić i Marko Žabčić) uputili su se na osvajanje Julijskih Alpa u Sloveniji.

Ni manje ni više nego su se uputili osvojiti naviši vrh Slovenije, Triglav. Vrh Triglava se nalazi na 2864 m/nm, a naš palninarski dom (Aljažev Dom) u kojem smo odsjeli se nalazi na 1000 m/nm.

Tu večer kad smo stigli u Dom ljepo smo se smjestili otišli nešto pojesti i popiti na sviježi planinski zrak. Nakon par čašica krenula je i zafrkancija koju smo nastavili u sobi prije nego smo zaspali.

Drugo jutro smo se digli u 4:30 spremili se i krenuli prema našem cilju. Do prvog večeg odmorišta gdje smo nešto i pojeli (doručak) trebalo nam je 2 sata. Prvih sat i pol smo išli kroz šumu i kamenjar, a zadnjih pola sata smo se patili po siparu dok nismo došli do rupe. Nakon što smo obavili okrijepu, čekal nas je pravi uspon.

Trebali smo savladati još cca 1400 m/nmv po feratama koje nisu bile nimalo lagane i uspon je trajao cca 8 sati. Ali smo uspjeli doći do vrha i osvojiti naviši vrh na ovim prostojima... Nakon pola sata provedena gore na vrhu trebalo se spustiti i do baznog Aljaševog doma.

S obzirom da smo bili umorni i gladni, odlučili smo se spusti do prvog doma (Kredarice), gdje ćemo se odmoriti uz hranu...

Dok smo mi uživali u hrani vani se dobrano spustila kiša koja nam je odlazak prema baznom domu odgodila za ujutro... Što bi značilo da smo odlučili prespavati i rano ujutro se diči te krenuti do Aljaševog doma. Tako smo i napravili, digli smo se u pola 6 i laganim i odmornim korakom smo krenuli prema 1000 m/nmv.

Spust prema dolje je trajao punih 6 sati i kad smo stigli bilo je točno podne :).... Nakon takvog dana spustili smo se do auta gdje smo se presvukli u čistu i suhu odječu, te krenuli prema Varaždinu.

Slike sa cijelog izleta možete pogledati ovdje