Seb Bouin je početkom maja 2022. godine napravio FA na dugo ne popeti smjer DNA kojem je predložio ocjenu 9c, a kriterij su mu bili ostali teški smjerovi koje je prije popeo i naravno vrijeme utrošeno u projekt.

Nakon što je dolazio nekoliko sezona na La Ramirole i nakon što je popeo La Rage Adam (9b/+) trebao mu je nekakav izazov, pa se uhvatio u koštac za pravljenjem smjera po sredini velike prevjesne špilje za koju kad ju je nabušio mislio da nikad neće shvatiti kombinaciju i riješiti detalje.

Tek krajem 2019 godine shvatio je cijelu sekvencu i od tada je svake godine u periodu od srpnja do listopada dolazio probati popeti taj mega smjer i tek sredinom 2022. godine uspjeva pospajati sve sekvence i ukopčati štand. Nakon što je smjer od Alex Megosa (Bibloiographie 9c na Céüse La Falaise) popeo Stefano Ghisolfi predložio je smanjenje ocjene na 9b+, a DNA je postao drugi najteži smjer na svijetu, prvi je Silence od Adama Ondre.

Bibloiographie (Céüse La Falaise)


Više o smjeru i njegovim naporima uloženim u uspjeh, pročitajte na stranicama BlackDiamonda od čije je strane i sponzoriran.

članak napisao: Marko Žabčić