Shauna Coxsey je u posjeti najpoznatijem Švicarskom bolder penjalištu, Magic Woodu, gdje je popela problem One summer in paradise (8B) i Base line (8B+).

Nakon odličnog svjetskog bolder kupa, gdje je U sveukupnog poretku završila kao druga, Shauna se sad može opustiti i malo penjati za gušt. Pa je tako posjetila Magic Woods gdje je napravila dva odlična uspona, a oko našeg (sad već svjetskog fotografa) je uhvatilo Shaunu u jednom od uspona.

Kao što smo već na početku rekli, Shauna je napravila uspon na One Summer in Paradise koji je ustvari produžena verzija Pura Vida (8A+).

Evo što je Shauna rekla o ovom smjeru: "Probala sam ovaj smjer jednom kad sam bila ovdje prije 2 godine tako da se i ne sjeća najbolje detaljne kombinacije. Kada sam ugledala ovaj boldera sjetila sam se da sam ga pokušala popeti, ali mi do danas to nije pošlo za rukom. Imam osjećaj kao da sam se vratila pozavršavati nezavršene poslove. Mislim da je došlo vrijeme da započnem neke druge projekte."

A drugi problem je Base Line kojeg je napravio Bernard Zangerl 2002. godine i koji je u originalu bio ocijenjen kao 8C, ali su ponavljači kasnije spustili ocjenu za jednu stepenicu.

Ponovivši ovaj problem Shauna je postala treća penjačica kojoj je uspjelo popeti 8B+, prva žena je bila Tomoko Ogawa, a druga Ashima Shiraishi (o čemu smo neki dan pisali).

Prije nego je Shauna popela ovaj smjer, imala je popeto svega tri 8B problema.

 

info: UKC, Climbing
slike skinute sa: UKC, Climbing
sliku Shaune u Base Line problemu snimio Luka Tambača