poencionalno najtezi smjer na svijetu Clark mountain ClimbingCom

Nakon što je vlada Amerike zatvorila sve Nacionalne Parkove i stavile sve vladine djelatnik na standby, tim koji je radio na Dawn Wallu bio je prisiljen ranije završiti. S toga se Chris Sharma odlučio baciti na projektiranje drugog velikog projekta koji se nalazi na Clark planini, a kaže da bi mogao biti definitivno više od 9a+.

Clark planina nalazi se jugozapadno od Las Vegasa, u blizini granice sa Kalifornijom, na kojem se već nalazi dobro poznati Jumbo Love. Jumbo Love je napravio i popeo Chris Sharma 2008. godine, dugačak je 75 metara i ocjene 9b i više.

Leavitt je rekao da novi projekt ide usporedo sa starom linijom koju je nabušio Jorge Visser, ali koju nitko nikad nije popeo. Taj direktan ulaz kasnije se spaja u Jumbo Love, a ocijenjen je sa 8c. Kad Sharma zabuši ovaj mega projekt, zasigurno se Adam Ondra neće moći oduprijeti znatiželji i doći probati potencijalno najteži smjer na svijetu. Jer kad spojimo taj 8c i Jumbo Love (9b), možemo samo pretpostavljati koji će biti ishod. Nadamo se prvom 9c na svijetu!

 

izvor (tekst i slika): Climbing