Robinson New Meadowlark

Paul Robinson je napravil i prvi popel svoj smjer nazvan Meadowlark Lemon u Gateway Canonu (Nevada). Misli da bi ocjena mogla biti nekakva devetka, a označena je kaj jedna od najtežih ako ne i najteži smjer u las Vegasu.

 

Robinson je rekao da mu je to jedan od najboljih smjerova koje je ikad penjao. "Linija je savršena, tramvajcina na početku i na kraju, a između teški gibovi." - napisao Robinson u mailu.

 

Prije dvije godine je Robinson započeo raditi ovu liniju dok nije skužio da se u nju može krenuti i stoječki. "Znao sam da je mogućče krenuti iz sjedeće pozivije, ali mi je nedostala pokretljivost." Ove godine je došao u ponovni posjet kako bi završio smjer. Trebao mu je samo vikend da skuži kako povezati sve gibove. Sjedeći položaj je dodao još gibova težine 8b koji se spaja sa orginalnom linijom težine 8b u kojoj nema odmora za ruke.

 

Paul: "To je teško za opisati. To je bio tako dobar proces dok nisam skužio kako cijelu liniju popeti od dna do vrha. Pao mi je veliki teret kad sam ga popeo i osječam se nevjerojatno zbog toga, jer znam da je taj bolder moje dijelo."

 

Robinson je u Red Rocku dva tjedna do sad i planira ostati do početka Veljače, kad misli odputovati u Portugal. " Postoji toliko puno projekata oko Red Rocka da sam totalno motiviran da probam one koje završim, što je i cilj mojeg putovanja."

 


Robinsonu je to druga FA devetka koju je popel, iako ima puno popetih ponavljačkih ocjena. U Ožujku 2010 godine je napravio smjer Lucid Dreaming na penjalištu Buttermilks (Kalifornija) i dao smjeru ocjenu 8c+, ali nakon pomnog razmišljanja ipak je odlučio da je prikladnija ocjena 8c.

 

izvor: Climbing