Adam Ondra Norveska

Nakon nekog vremena pokušaja Adamu Ondri je stvarno malo nedostajalo da napravi prvi uspon na njegov smjer The Change (projekt) na Hanshelleren cave penjalištu (Flatanger, Norveška).

 

Petr Pavlicek (je čovjek koji stoji iza filma the wizard's apprentice, kojeg je i ne tako davno snimio sa Adamom) nam je ispričao priču: prije dva dana nakon penjanja prvog 9a+ cuga (sad je opet počeo razmišljati o tome da bude samo jedan cug ocjene 9b, jer je stvarno jako, jako težak za razliku od ostalih 9a+ smjerova koje sam ga gledao dok penje), Adam je uspio proći kroz detalj u drugom cugu i tada je stvarno neočekivano pao na sam kraju 2 cuga. Ako su tamo krimpovi suhi onda je moguće to popeti... Ali izgleda da nas sjeverni bogovi vole kad žele da ostanemo tu sa njima, tako da se naša bajka nastavlja dalje.

Iskreno... Ovo je stvarno nevjerojatno mjesto, prepuno boja... i totalno smo sami, sa mnogo drugih suhih prevjesnih smjerova, tako da je to možda ustvari nagrada, a ne loša sreća, za sad :-)

Nakon što je pokušao popeti svoj ~9b+ projekt, Adam je pokušao na popeti na OS još jedan svoj projekt ocjene 8c+/9a, na lijevoj strani. Slike govore više od riječi... Adam se vratio nekoliko dana kasnije i uspio ga popeti. Adam sad i dalje radi na smjeru The Change makar je mokar, upotrijebio je sve moguće trikove iz knjige, pa čak i wc papir, ali kažu da vrijeme diže ocjenu za barem jedan razred. Bilo bi pre blago kad bi rekao da bi bilo nevjerojatno dostignuće da popne mokri ~9b+.

 

 

izvor (tekst i slika): UKClimbing