Adam Ondra 120 degrees 9a Flatanger Norway UKC

Prije nego se Adam Ondra odlučio malo odmoriti od Flatangera i projekata, te posjetiti penjališta Švicarke i Njemačke, Adam je napravio prvi uspon na smjer (kojeg je prošlog ljeta sam nabušio) 120 degrees koji je još poznat i pod imenom Inverted roof project, 9a+.

Za Fanatic climbing je rekao: "Da bio sam u Flatanger nedavno i imao veliku želju popeti najteži projekt u špilji taman nakon zadnjeg ispita na fakultetu, ali nisam uspio. Izgleda da mi je zadnji ispit uzeo previše energije tako da se nisam osjećao dovoljno snažnim kako sam mislio da jesam.

To je razlog zbog čega sam promijenio planove zadnja dva tjedna te se posvetio projektu Inverted roof. To je totalno ludi bolder strop nakon što ste prošli teški 8a+, gdje je stvarno teško zanjihati noge preko cijelog stropa. Našao sam lakšu betu u detalju i mislim da će mu više pristajati ocjena 9a+ nego 9b kako sam prvobitno mislio. Definitivno ću se vratiti u Flatanger nakon treninga. Projekti su ovdje, samo moram biti dovoljno jak. A za to će mi možda trebati i godine."

Ondrini projekti u Flatangeru, koje smo već u ranijim člancima spomenuli:
- Kangaroo dyno, 9b?
- Change Variation, 9b+ HARD (pod tim se misli da je puno teži od Change ili Dura Dura smjera)?
- Project Big, 9c?
- Project Hard, 9c?

 

izvor: UKC