FA of C.R.S. 9b in Mollans Adam Ondra 8aNu

Prije zadnjeg kola svjetskog kupa u Kranju Adam Ondra je napravio novi first ascent na Mollans penjalištu, a nazvao ga je C.R.S., te ga ocijenio sa 9b. Uz put je još na Frankenjuri popeo i Modified 9a+.

Evo što je Adam rekao za 8a.nu: "Kakav trenutak! Ekstremno sam zadovoljan sa usponom, lijepo je osjetiti nekakav napredak na pravoj stijeni. Smjer je zabušio Seb Bouin, a smjer zahtjeva snagu i izdržljivost u istom momentu, u kombinaciji sa očajnim prevjesom u kojem imate strašno sitne krimpove, koji vas prate do samog topa. Zadnji pokušaj, zadnji dan, tri dan sveukupno s tima da sam jednom ušao u njega prije dvije godine. Nikad nisam tako brzo popeo neki "pravi" 9b, pa čak niti blizu tome. Stijena penjališta kod SV. Leger, je skoro najbolja i rangirao bi je na drugo mjesto. Prva je naravno Flatanger."

Sve ukuopno kad zbrojimo Adam je ove godine popeo 13 9b smjerova i kada to usporedimo ostalim penjačima to je daleko više. Najbliži po broju 9b popetih smjerova je Chris Sharma sa 8, pa poslije ide nekoliko penjača koji su popeli po 1 smjer tog ranga.

 

izvor i slika: 8a