penjanje 2

"Ovo ljeto je baš varljivo. Najavljivali saunu i vrućine ( koje su doduše i bile ), i onda baš kad se treba u idealnim uvijetima održat Golubinjak summer fest Vakula nas sj…… i pošalje ispodprosječno zahlađenje i buru. Zezne promet, odgodi skup. Al nedamo se : Novi je izgledni datum 27/28.08.

Što se penjanja tiče i dalje ima akcije koliko se može vidjet po 8anu tabeli. Ivan Ljubičić dosta nam je aktivan i brat šara po penjalištima : obišel je čovjek Pokojec, Terihaj a najbolje se napenjal na Ospu di je popeo Active discharge 8a te Pooping nekaj nekaj 7b+ ( ovaj je pogledirao).

Ivan Tomašek s ekipom ( tehničarka Maja i još ? ) motao se po Istri . Obišli su i znano ljetno penjalište Kompanj di je Tomek popel na pogled Legionara 7a+. Potom su se povukli u okrilje Buzetskog kanjona di je dotični sajto Ljetnu saunu 7b i Fiumanku 7b te u Đoseru Light as Asamushi 7a+. Neznamo kaj su penjali ostali ( kak bi znali kad neznamo ni ko su ostali ? ).

Škalec Siniša isto penjuska okoli pa je na Pokojcu popel Gučkov klasik Sveta Gera line 7c+ a na Portafortuni Hamsterdam 7c. Bil je i na Kupljeniku: Poper in sol 7b+ npIvan Pevec puno radi pa nema vremena za penjanje, ipak na Pokojcu je flešnuo Svarog 7b ( tek sad ? ). Mala Lara Kmoch je na Portafortuni popela Knjigu o bambusu 7b+.

Varaždinec Jura Levatić penje u Bohinjskoj Beli do 7c. Drugi Varaždinec Igor Čorko je sa Sunčicom Hraščanec penjal u Dolomitima : Rondo Veneziano, 470 m, 7b+ u Civetti. Dosta se naših penjača mota inače po Dolomitima al nema izvješća.

Boris Čujić u suradnji sa Žarkom Kaličaninom je u Golubinjaku opremuio skroz novi sektor sa deset atraktivnih smjerova od kojih je osam i popeo. Ostala su još dva projekta koji će bit teži, no potrebno ih je još doraditi."

 

izvor: ZC