Belgijski penjač Nico Favresse je prošli tjedan napravio je FA na Jossingfjord penjalištu u Norveškoj, smjer je nazvao Recovery Drink. Prije nego se izjasnio sa ocjenom rekao je da je ovo "najteža pukotina koju je ikad popeo na RP."

 

Favresse, njegov brat, Daniel Jung, i Bernardo Gimenez penjalište su prvi put posjetili prošlo ljeto da probaju kombinaciju Švedskog penjača Erika Massiha. Proveli su tri tjedna radeći na toj specifičnoj liniji: "Ta pukotina koja se nalazi na srediti prevjesa odmah je privukla našu pažnju. Iako je izgledala previše futuristična imali smo toliko motivacije da smo se odlučili ne gubiti vrijeme i primiti se posla." - rekao je Favresse. Nepovoljno vrijeme kao i oštre stijene do kraja putovanja spriječilo je ekipu u daljnim naporima.

Favresse se zato vratio u proljeće sa Stephane Hanssensom, te je par proveo još dva tjedna radeći na smjeru prije nego ga je Favresse uspio popeti na RP. Smjer je dug otprilike 35m sa detaljem u sredini. Favresse je inače tradicionalno popeo pukotinu ocjene oko 8b, što uključuje i smjer Cobra Crack na Squamish (British Columbia) i napravio sportski smjer ocjene 9a.

 

izvor: Climbing
slike skinute sa: Black Diamond Equipment, Nico Bullock site