Pojekt nedaleko od Helsinkija UKC

Tijekom zadnjih nekoliko godina Nalle je išao po svijetu i tražio teške ne ispenjane probleme. Rezultat traženja su mnogi prelijepi i spektakularni prvi usponi na Grampiansu, Rocklandsu, Peñolesu, Magic Woodu, Valle Bavonu i naravno na penjalištu u blizini rođene Finske.

 

Kao Dave tako i Nalle, nije gubio vrijeme nakon što je pobijedio na Sisu Masteru, nego se primio posla i otišao raditi ono što radi najbolje. Probati popeti svoj Sisu projekt u blizini Helsinkija. Najme to je projekt kojeg Nalle već neko vrijeme pokušava popeti, ali do sad nije uspijevao napraviti niti prvi gib u sjedećem ulazu. Nalle je do sad mislio da je ovaj problem nemoguće popeti, ali sad kad je napraviti prvi gib, promijenio je mišljenje.

Teško je sad još govoriti o ocjeni, ali ako ga Nalle i nakon mjesec dana nije uspio popeti možda će to biti prvi 9A bolder na svijetu.

Sljedeći mjesec u Stockholmu se održava La Sportiva Legends natjecanje na koje su pozvani: Hukkataival, Sharafutdinov, Megos, Webb, McColl i Hojer. Moramo spomenuti da nas čudi kako ove godine nisu pozvali ni Woodsa, ni Ondru.

 

izvor (tekst i slika): UKC