Nach Sanchez on Monkey wedding 8C Rocklands South Africa UKC

Tamo gdje se sva svjetska penjačka elita skuplja u ovo doba godine jer su temperature daleko niže od naših, našao se i Nacho Sanchez, a to je Južnu Afrika ili još bolje poznati Rocklands. Nacho je tamo napravio pet uspon na problem Monkey Wedding (~8C), koji je u originalu ocijenjen sa 8B+, ali nakon što ga je Robinson popeo rekao je da bi problem trebao biti ocijenjen sa 8C. nakon što se još nekolicina njih sa kratke liste složila, ocjena je podignuta.

Na facebook profilu je napisao kako je ono zbog čega je došao ispunio, ali da ostaje još pola mjeseca ovdje da uživa u ovom raju. Ovaj nevjerojatno oštar problem prije njega popeli su: Fred Nicole (autor), Paul Robinson, Adam Ondra i Daniel Woods.

Tjedan dana kasnije...
Nacho je na tom tripu u Orange heartu popeo još jedan Fredov dobro poznati prob. Golden shadow (~8B+), ali ovog puta su ponavljači sugerirali nižu ocjenu od 8C, koju je i prihvaćena. nacho ga je skoro popeo na flash ali je prije topa pao, svejedno riješiti jedan takav klasik u samo jednom dolasku je također vrlo impresivno.

Nacho Sanchez on Golden Shadow 8B Rocklands South Africa UKC

Smjer su prethodno popeli: Jan Hojer, Danel Woods, Paul Robinson, Fabian Buhl, James Webb, Niccolo Ceria, Marko Cabalero, Ashima Shiraishi

 

izvor: UKC