Inga PatacicPaklenica

Prije nekoliko dana Demir, Inga, Mike, Luka i Tamara posjetili su Paklenicu gdje su neki stiskali stare dugove, a neki postiskali prave klasike. U nastavku pročitajte što su nam iz Mosoraškog pristupa pripremili.

 

"Prostodušni ljudi razmišljaju kako da potroše vrijeme, a pametni kako da ga iskoriste.
Arthur Schopenhauer

Taman prid vikend pala je kiša i nije stala sve dok nije napila i oladila suvu zemlju. Onda je u pravi tren zapuvala bura i osigurala kvalitetne uvjete za vikend aktivnosti. U kanjonu još uvik penjači, turisti, planinari prolaznici….ipak bez gužve pa i navečer moš nać stol u Dinka za sist i u miru proćakulat „ko je šta, di, kako“.

U subotu je Demir ima oproštajku s Paklenicom; otiša je sa stilom – veliki klasik Compadres de puta madre (8a+) spremija je u svoju arhivu. Inga je u Crljenici na solarni pogon riješila Kung fu (7b+), a ni Mike nije moga odolit zovu crvene stine pa se napokon naveza i najavija skori come back.

U nedilju ujutro, dok su ostali smrtnici spavali, pijuckali kave, marendavali i čitali novosti, Daba i Mike su odradili trkački trening kroz Veliku Paklenicu. Vaganski vrh (1.757 m) je osvojen! Kakav početak dana… Na vrhu je bura šamarala pa se nisu dugo zadržali.

U Hramu se Luka Mudronja uspješno obračunao sa starim dugom; okončana je sapunica zvana Vodan (7b).

Tamara se također potrudila da na listu vikend uspona nadoda još jedan klasik; top linija čudnog imena Žrelo (8a+) izmamila joj je osmjeh na lice u ovo sušno lito koje se pomalo bliži kraju…"

 

 

slika skinuta sa: Mosoraškog pristupa