Mirko Caballero je 11 godišnji dječak iz Los Gatos (Kalifornija) koji je počeo sa penjanjem 2006 godine, a ujedno se bavi i gimnastikom. Kad su ga pitali što bi od tog dvoje izabrao kad bi morao birati, bez nečkanja je rekao penjanje.

Mirko je 2010 popeo svoj prvi 7c+ Beefcake na Bishop penjalištu, a te iste godine za vrijeme božičnih blagdana na OS popeo Frostbite 7b. 2011 godine u veljači je na svojem omiljenom penjalištu Bishop popeo Aquatic Hitchhiker 7c+ i Water Hazard 7c. Nakon tri mjeseca treniranja Mirko je odlučio na Jailhouse penjalištu popeti Whipping Boy 7b za koji mu je trebalo dva pokušaja. Nakon toga je proveo 4 dana u Red Rocku gdje je sve ispod 7b popeo na OS: uključujući i Promises in the Dark 7b, Fear and Loathing 7a+ i The Calanques 7a+. Također je popeo The Glitch 7b+ (iz druge) i The Gift 7c (iz četvrtog pokušaja). Zadnje put kad je posjetio Jailhouse popeo je Fugitive 7c+.

Jučer 26. veljače 2012. je posjetio penjalište Bishop gdje je prvobitan plan bio da sa svojim prijateljima penje neke lakše smjerove, ali su se neki predomislili i odlučili da će raditi na smjeru Beef Cake (7c+) u Ice Cave-u na Sad Bouldersu. Scott Cory (jedan od trenera) je odlučio da se Mirko pozabavi sa smjerom The Aquarium (8A+) koji je nastavak Aquatic Hitchhiker (7C+). Taj dan ga nije uspio popeti kao ni dan nakon odmora, jer je uvijek padao na zadnjem najtežem gibu. Na zadnji dan izleta je popeo The Aquarium iz drugog pokušaja i još nekoliko slabijih ocjena koje je već ranije popeo: Beef Cake i Aquatic Hitchhiker.


izvor: Mirko Caballero, 8a.nu, DPM Climbing
slika skinuta sa: 8a.nu