Klemen BecanKlobukSPK marulianus

Jedan od najjačih penjača u Sloveniji, Klemen Bečan posjetio je naš predivni Jadran, ali ne radi uživanja u moru i na plaži, nego radi uživanja na stijenama u našoj predivnoj dalmaciji.

 

Klemen je sa Anjom (svojom boljom polovicom) pročešljao cijeli Trogir i Marijan, te se odlučio malo zaustavit i provest koji dan na Klobuku. Uz pomoć naših dragih prijatelja iz Splita, donosimo Vam njihov originalni izvještaj sa terena:

Prvi dan:
"Nakon šta je pročešlja Trogir i Marjan, sin o Tržića, Klemen Bečan i njegova bolja polovica Anja danas uživaju na Klobuku! Da romantika bude veća, asevi će prinoćit u podnožju stine, u svome obiteljskom kombiju...

Jutro na Klobuku i šolja tople kafe - neprocjenjivo!

 

Drugi dan:
Nakon što je jučer popea na pogled sve šta se nudilo od težih smjerova na Klobuku, Bečko je kišno jutro dočekao u podnožju Majke Grede. Ona je ka i puno puta do sad, kad u goste ima doć neko bitan, uvalila kajlu! Mokro je bilo i ono šta nikad nije mokro i Klemen je pomislia da je jedina današnja opcija plastika na buzaru!

Ipak, jake snage Marulovih Poskoka su uspile izlobirat jedan klasik priko veze - Priču za laku noć (8b)!

As je ponudia level koji u ovim krajevima nismo doživili. Popea ju je iz treće u pokušaju kojem je jednostavno tribalo svjedočit uživo...

 

treći dan:
U četvrtak, nakon okršaja na Gredi, Bečko je otiša bacit tunju na Kašune, pa je sa prvim mrakom pod jakim osiguranjem otpraćen u Kuću O Marula na dvostatni sešn plastike i sastanak sa prvim čovikom Marula Danielom Piccinijem. Za večernji provod je bia zadužen Luka Mudronja, a sutradan ujutro se krenulo put Omiša. U subotu je dvojba bila između povratka u Trogir ili daljnjeg napredovanja prema jugu. Bečanovi su se odlučili za ovo drugo, pa su svoje putovanje završili u Brelima.

Privela se tako kraju, kratka turneja poznatog slovenskog PRO-a po domovini malog i poštenog dalmatinskog težaka. Žaj nam je šta mu nismo mogli ponudit više suhih linija u sektorima ispod kojih su mu oči posebno zasjale - Velikoj rupi i Perivoju ali ko jednom zavoli ovaj kraj - uvik mu se vraća. Vrime će pokazati je li Bečko jedan od takvih..."

 

 

izvor (slika i tekst): Marulianus