Ammagamma 8B Grampians Australia

Većina vrhunskih penjača današnjice odnosno većina najeksponiranijih penjača u ovo doba godine nalazi se na južnoj hemisferi zemlje, točnije na penjalištima u Australiji i Rocklandu u Južnoj Africi.

 

Jimmy Webb u Rocklandu ostvaruje zavidne rezultate, u zadnja dva tjedna (koliko je prošlo od njegovog dolazaka) riješio je ~25 probleme od ocjene 8A-8B+, od čega je polovina na flash, a ostali riješenu u nekoliko pokušaja. Biti će vrlo interesantno vidjeti što će biti kad se počne fokusirati na teže probleme. O nekim njegovim usponima smo izvijestili nedavno.

Dok treptajem oka Jimmy rješava problem u Africi, Paul Robinson, Carlo Traversi, Nalle Hukkataival, Dave Graham i ostala ekipa vrijeme provode na Ozu, gdje se fokusiraju da naprave FA (kako onu kažu) na najbolju liniju na najboljoj stijeni na svijetu. U međuvremenu smjer su već popeli, dali ime i dobili već neka ponavljanja smjera. Smjer se zove Occam's razor, a ocjene je ~8B+.

Da bi ekipa bila potpuna još im samo fali Alexandar Megos, koji se momentalno nalazi u Australiji. Alex je još jednom pokazao da spada u svjetsku penjačku klasu, riješivši The Wheel of life (~8C+ možda i više). Još mu samo preostaje da ponovi direktnu verziju James Kassay, za koju se James pripremao godinu dana.

 

izvor (tekst i slika): UKClimbing