Ivan lisica u paklenici na II marattoneti

"Ka šta ste pročitali u našoj prethodnoj vijesti - jučer popodne oko 16.30h, Ivan Lisica je u kanjonu Velike Paklenice ponovia megaklasik Il Marattonetu (8b+)! U zahtjevnim zimskim uvjetima i smrznut ka Stipe Božić na Everestu ’79-te, naš as je ponudia pokušaj iz druge galaksije, ukopča sidrište i izvea top out na legendarnu ljusku o Marattonete!

Nakon neprospavane noći u redakciji ushićenje i dalje ne popušta, pa je najbolje da se detaljno prisjetimo kako su se stvari odvijale tog vikenda za pamćenje. Virujemo da će vas zanimat...

Sredinom tjedna Lija oglašava da se tempira za nedjeljni okršaj sa osamdesetima! Perija Putnik prihvaća izazov bez razmišljanja, nudi prijevozno sredstvo, vrhunsko osiguravanje i mentalnu sinergiju. Baki i Mare su nezaobilazni dio teama, a Bijeli Bizoni šlag na kraju. U subotu sa prvim mrakom uskačemo svi u žutog zmaja i delirij više nema ni početka ni kraja.

Vozimo starom cestom priko Boraje, Šibenika, pa na Stankovce, gubimo se i dolazimo u Biograd na moru. Na stražnjoj klupi se toči domaće crno, blaguje se u kužini, zveckaju teće i pošade – u žutom zmaju sati lete ko minute. Priko Pakoštana i Bibinja, izbijamo na stari Maslenički most, a u Dinka nas Marin utopljava pićem dobrodošlice. Te večeri naša ljubav prema gastronomiji i kvalitetnoj lovačkoj priči se pokazala u punoj veličini. Potirali smo se leć u prvim satima nedilje ali hihotalo se u vrićama još dugo nakon toga.

Jutro ka u snu, plavi se nebo i bijele grebeni Velebita. Špar i Zole, pod motom zabranjeno guštanje kreću u Crljenicu, a četvorka nastavlja. Sivilo kanjona u kombinaciji sa tek kojim stupnjem iznad nule obeshrabruje. Nakon par sati, sunce napokon proviruje i daje nam dvi - tri ure topline ali ispod ljuske ga ima tek u tragovima. Lijini prvi ulasci nisu bili uvjerljivi, a prvi pokušaj još manje - Marattoneta je ponovo igrala na zastrašivanje i činila je to vrhunski, kako samo ona zna. A onda, u 16.30h, bljesnua je jedan unaprid otpisan pokušaj i napokon nadmudria kraljicu kanjona!

Leave expectations and give all you have! – reka je Klem Loskot. Lako za razumit ali primjenit to onda kad najviše triba, je sasvim druga priča. Možemo bit fizički spremni koliko hoćemo ali samo mentalna sposobnost je ta koja otvara vrata druge galaksije…"

 

 

izvor (tekst i slika): Marulianus