hans alex obaraju speed rekord na nose el cap

Hans Florine i Alex Honnold su se utrkivali odnosno penjali da što prije popnu smjer Nose na El Capitanu i nije im uspelo sporiji za samo 45 sekundi od starog rekorda. Stari rekord koji su postavili Sean Leary i Dean Potter još 2010 godine bio je 2 sata 37 minuta i 45 sekundi.

Hansu i Alexu je ovo bio treći pokušaj ove godine, kod prvog pokušaja im je trebalo 4:37, za drugi 3:16, a za treći 2:37. Vremenska prognoza im bas nije naklonjena jer se prognozira da će padati kiša ili snijeg. Oni se nadaju da će ih vrijeme poslužiti kako bi mogli još jedanput probati srušiti rekord.

Hans veli da će mu dobro doći malo odmora za oporavak i da ga flustrirta misao da moraju čekati lijepo vrijeme u 2012-toj kako bi još jedanput probali. Hans je inače sa Yuji Hirayama postavio rekord Nose-a (2:37:05 - 2008g.) prije nego su Larry i Potter srušili njihov rekord. Na pitanje kaj ih je spriječilo da sruše rekord, Florine je odgovorio sljedeće: "I lost 46 seconds on a screw-up in the Great Roof, where I did a long lower-out and lost control of the rope [leading up to Honnold]."

izvor: Climbing
slike skinute sa: SFGate i National Geographic