Ethan PringleDPMclimbingCom

Ethan Pringle je napravio FA na smjer Arrested Development (9a) na Robber's Roostu u Mt. Charlestonu (Nevada) - jedan od najtežih smjerova na tom području. Joe Brooks je opremio ovaj teški smjer još davnih 1990-tih, koji se nalazi odmah desno od smjera America’s Most Wanted (klasičan 8a+).

 

Smjer je prije bio projekt poznat pod imenom Natural Law koji su pokušali popeti penjači kao Chris Sharma, Lindner i Jason Campbell, ali bez uspjeha. Arrested Development počinje na prirodnim grifovima prije nego uđete u prevjesni dio sa sitnim grifovima ocjene 8b+ koji kasnije prelazi u bolder problem. Prema pričama od Pringlea, detalj se sastoji od dva giba ocjene V9 u bolder problemu nakon čega slijedi penjanje ocjene 9a.

Pringle je proveo pet dana radeći smjer, a za naziv smjera inspirirala ga je TV serija Arrested Development. "Uzeći u obzir vrijeme koje sam uložio i savršene vremenske uvjete predložio sam za ovaj smjer ocjenu 9a. Iako je taj smjer jedan od težih na ovom području još je uvijek jedan od najzabavnijih smjerova koje sam napravio", rekao nam je Pringle.

 

izvor: Climbing
slika skinuta sa: DPM Climbing