Dawn Wall Yosemite Caldwell Sharma Siegrist Jorgeson UKC

Chris Sharma se pridružio dobro poznatom projektu Tommy Caldwella, Dawn Wall na El Capitainu. Tommy kao jedan od najboljih penjača velikih stijena, pokušava slobodno popet ovaj smjer zadnjih 5 godina. U timu osim Tommy Caldwella i Chris Sharme su: Kevin Jorgeson i Jonathan Siegrist.

 

Caldwellu se Jorgeson priključio davne 2009. godine, dok je Siegrist sa njima tek od 2012. godine. Timu se ove godine pridružio i Chris Sharma, te se sad može reći da su stvarno all star tim :). Smjer se sastoji od ogromnih 20 cugova, a do sad je prvih sedam cugova do ocjene 8c+. Pretpostavlja se da će Dawn Wall biti najteži dugi smjer ikad napravljen na svijetu, šacaju da bi mogao biti ocijenjen sa 9b ili višom ocjenom. Cugovi u tom smjeru redom su ocjenjeni ovako: 7b,7c+,8b,7b,7c,8a+,8b+,8b,8a,8b+,8a+,8b ili više,8b ili više,8b ili više,8b ili više,8a+,8b,8b i do vrha od 7a+ na više.

Caldwell je rekao da ukoliko žele završiti projekt da im dobro dođe sva moguća pozitivna energija kojom Sharma zrači, te da misli da je to razlog zbog čega i svi ostali članovi tima bolje penju.

Jorgenson je za Climbing.com rekao kako on i Tommy imaju popunjen kalendar sve do božića, a i da se nada da će ih vrijeme poslužiti do onda. Mislim da Jonathan i Sharma imaju neke obaveze u Studenom, te da će to skratiti njihovu sezonu. - rekao je Jorgenson.

Više o cijelom projektu možete pročitati na Climbing.com

 

izvor: Climbing, UKC
slika skinuta sa: UKC