20150411 174518

"Iako je na kontinentu vrijeme sve toplije i proteklog vikenda najpopularnija je destinacija bila Istra.

Borna Čujić je u subotu prije nastupa na BLIK-u posjetio novi sektor blizu Roča pored malog slapa. Probao je neke teže smjerove a iz druge je popeo vrlo lijep smjer Nairobi 8a. Boris Čujić popeo je jedan od najzeznutijih 7a+ eva u okolici Rock'n Roč (u njemu su se zavalili i Hoerhager i Fichtinger !).

Dan kasnije Borna je posjetio i Kamena vrata, gdje je isprojektirao smjer Klemena Bečana, ali za uspon u smjeru morati će još jednom doći. Ipak popeo je smjer kojeg je zabušio njegov otac koji mjesec ranije. Breaking bad postat će pravi klasik penjališta. Borna je predložio 7b+ no nakon toga su smjer probali i Jura Govorčin i Saša Kmezić i rekli da nije teži od 8a. Na kraju je pao prijedlog da je ocjena najbliža istini 7c+.

Dan ranije u Zimskom sektor Buzetskog kanjona Jura je popeo The King i predložio spuštanje ocjene na 7c. Saša Kmezić u Kamenim je vratima popeo dugi i vrlo lijepi smjer Hit poletja 7b. U rjeđe posjećenoj Veloj Drazi penjao je Ivan Tomašek: Fantazija 7a+ na pogled i Vježbenik 7b.

Krešo Morić penjao je na kontinentu na penjalištu Pod Reškom planinom. Popeo je Vroče podlahti 7a+ na pogled te Slon nerodni 7b+ i Porno link 7b+.
Gdje su penjali ostali još neznamo …."

 

izvor: Zagreb Climbing