Friška vijest tek nekoliko dana stara, da je Alexandar Megos napravio drugi najteži smjer na svijetu koji je ocijenjen sa 9c, a nazvao ga je Bibloiographie (Céüse La Falaise).

Alex na svojem instagram profilu piše kao je smjer uspio popeti u svjem zadnjem pokušaju kad mu je davao najmanje nade da će ga popeti i da mi je ovo najduži projekt ikada. Utrošio je sve ukupno 60 dana u protekle tri godine na projektiranje i pokušaje penja ovog zasigurno mega klasika.

Kako su ocjene uvijek tema za razgovor, a ja smatram da su ocjene subjektivna stvar, pa sam zato ovom smjeru dao ovako visoku ocjenu. Ocjena je toliko visoka radi toga jer mi je za Perfecto Mundo 9b+ trebalo svega 16 dana dok mi je za ovaj projekt trebalo daleko više, rekao je Alex na instagramu. Naravno da će se ocjena iskristalizirati kada ponavljači vele svoje mišljenje o smjeru i ocjeni. I za kraj Alex se kao i uvijek zahvalio svima koji su mu čestitali na ovom usponu. Adam Ondra mu je čestitao preko youtube kanala u kojem je glavna tema bila ocjene. Video možete pogledati gore.

slika skinuta sa: Planet Mountain
članak napisao: Marko Žabčić