the swarm UKC

Za Ashimu Shiraishi nismo već jedno vrijeme čuli i već smo se počeli pitati što se događa sa tim čudom od djeteta, da nema nikakvih novosti o njezinim usponima, a sad znamo i zašto. Zato jer je naporno trenirala da bi skoro pa svaki dan popela nekoliko teških problema na Bishop penjalištu.

Kao što smo mogli vidjeti na vijestima neki dan, u Kaliforniji (gdje se nalazi ovo penjalište) zapao je snijeg, a vremenski prognostičari nagovještaju da će tamo i dalje padati. Sva sreća da je Ashima svoje uspone uspjela napraviti prije tih padalina. Prvi od tih uspona bio je u sektoru Bardini, A maze of death (~8A+). Nakon što ga je popela na instagramu je komentirala da je Dave Graham (autor) zasigurno smjer nazvao po noveli Pilihpa K. 
Dicka.

A Maze of Death 8A Bishop UKC

Nakon njega uslijedili su Babeurre (~8A+) i Blood Meridian (~8B), za koje joj je trebao jedan dan. Blood Meridian je prvi dio mega projekta, kojeg je u Veljači početkom 2014 godine pokušao popeti i Daniel Woods, ali mu to nije pošlo za rukom. Napravio je prvi 8B detalj i drugi 8B+ detalj, ali ih nije uspio spojiti. Ako se bude to dalo pospajati onda bude to zasigurno još jedan 8C+... Ako vas interesira kako problem izgleda pogledajte Exposure II. S obzirom da je Ashima popela 8A+ i 8B u jednom danu možda bude sad probala ući u Mega projekt.

Blood Meridian 8B Bishop ukc

Čovjek bi si mislio da će si nakon ovih prekrasnih uspona uzeti malo odmora, ali Ashima ne gubi vrijeme nego napada The Swarm ~8B+ (Buttermilks) i uspijeva ga popeti. To je prvi ženski uspon na ovaj problem, što nas i ne čudi s obzirom na odličnu formu. Ovo je njezin tek drugi 8B+ u karijeri, prvi je bio prošle godine u Južnoj Africi, Rocklands, Golden shadow. Evo što je Ashima komentirala nakon što ga je popela: "Nakon što sam ga popela nikad se nisam bolje osjećala!!!!! Napraviti prvi ženski uspon na The Swarm je bila velika mentalna blokada za mene! koji početak godine!"

The Swarm je napravio Dave Graham davne 2005 godine, a do sad (prema našim saznanjima) su ga ponovili: Daniel Woods, Paul Robinson, Nalle Hullataival, Alexsander Megos, Brian Handrick i Gregor Peirce.

Ovim čudima trinaest godišnjakinje nije došao kraj, jer je samo dan nakon što je popela svoj drugi 8B+, na flash riješila Swordfish Trombone ~8A (Happy Boulders). To je ujedno i njezin najteži flash u karijeri. U nekim vodičima je taj problem ocijenjen sa 8A+, ali je kasnije spušten na 8A. Bez obzira na ocjenu, impresivan kraj i početak godine. S obzirom da joj je tek 13 godina, još mnogo mnogo toga očekujemo u ovoj i narednim godinama od nje.

I neki stariji i iskusniji penjači od nje se ne bi posramili ovih rezultata.
Svaka čast Ashima!

swordfish trombone UKC

 

izvor i slike: UKC