Na poznatom penjalištu u Španjolskoj, Siurani, Petzlova sportašica Alizée Dufraisse  je popela smjer La Reina Mora 9a (autor: Ramon Julian Puigblanque). Smjer je prvobitno bila ocjenjena kao 8c, 2008 godine, a kasnije su joj polagano dizali ocjenu. Nico Favresse je 2010 godine ponovio smjer i predložio 8c+ (pogledajte video ispod). Godinu dana kasnije Dani Andrada je predložio ocjenu 8c+/9a, da bi ove godine Alizée rekla kako misli da je smjer barem za 9a, ali da će pričekati što će reći budući ponavljači.

Sa Alizéene stranice: "Jučer sam imala nevjerojatnu borbu sa smjerom, ali sam ga uspjela popeti. To je najljepši i najteži smjer koji sam ikad penjala. Morate imati snage za bolder sektore i za kontinuirano penjanje, jer u smjeru nema odmora. Taj mix je grozan, ali istovremeno i super."

Alizée je nedavno popela smjer 8c+, Patinoso na istom penjalištu. Ako La Reina Mora smjeru potvrde ocjenu 9a tada će se i ona pridružiti elitnoj ženskoj trojici. Treba napomenuti da su prije nje samo tri žene popele ocjenu 9a: Josune Bereziartu, Charlotte Durif i Sasha Digulian.


izvor: 8a.nu, Climbing