alex honnold i tommy cordwell the cleane line Com

Tommy Caldwell i Alex Honnold su na stijeni u Zion nacionalnom parku (Utah) slobodno popeli četri klasika, za što im je trebalo 16 sati. Prema Alexovom postu na Instagramu, popeli su Sheer Lunacy (8 cugova, 8a), Moonlight Buttress (10 cugova, 7c), Touchstone Wall (8 cugova, 8a) i Spaceshot (8 cugova, 7c+) - da vas nebi mučili sa računanjem, to je 35 cugova.

Ta četri smjera su smještena na tri različite lokacije oko Virgin Rivera u Zionu. za svaki od ova dva smjera (Sheer Lunacy i Moonlight Buttress) ovom penjačkom paru je trebalo malo više od dva sata, a za Touchstone Wall i Spaceshot, od tri do četiri sata za svaki, dok ostatak do 16 sati je potrošeno na silazak.

Postoji duga tradicija povezivanja više Zion smjerova u jednom danu. 1992 godine Conrad Anker i Doug Heinrich su povezali Touchstone, Spaceshot, Moonlight Buttress i Monkey Finger, ali njihovi napori su bili više koncentrirani na brzinu, a ne na slobodno penjanje. 2008 godine Alex Honnold i Chris Weidner su slobodno popeli Moonlight i Spaceshot u jednom danu. Prošle godine (2012.) ovaj ovogodišnji pakleni penjački par slobodno je povezao tri najveća smjera u Yosemitu (Watkins, El Capitan, and Half Dome) - u jednom danu.

 

izvor: Climbing
slika skinuta sa: the cleane line