Sa zadrškom daha penjačka zajednica je u Petak (08.06.2012.) pratila Adama Ondru u pokušaju da na flash popene smjer Realization (9a+) (autor: Chris Sharma), a da stvar bude još bolja, to je samo dan nakon što je u Francuskoj popeo Jungle Boogie (9a+). Uspio je na flash proći 8c+ dio i na karaju pao na zadnjem detalju. Da je kojim slučajem uspio popeti ovaj smjer to bi bio za dvije ocjene teži odnosno najteži onsight na svijetu.

 

Biographie je prvi nabušio Jean-Christophe Lafaille, 1989. 1996. godine je Arnaud Petit zabušio sidrište nakon 8c+ dijela i napravio FA tog dijela. Chris Sharma je cijeli smjer ispenjao 2011 godine i smjeru preimenovao u Realization, a najfamoznije je to što mu nije dirao ocjenu. U Europi smjer je poznatiji pod imenom Biographie.

U ljeto 2010 godine jedan grif je puknuo i smjer je postala puno teža, a prvi penjač koji je nakon toga ispenjao smjer bio je Enzo Oddo, ali i nakon tog nije predložio višu ocjenu. Zadnji koji su popeli Realization bili su: Sylvain Millet, Patxi Usobiaga, Dave Graham, Ethan Pringle, Ramón Julián Puigblanque, and Enzo Oddo.

 

izvor: Climbing, 8a.nu
slika skinuta sa: 8a.nu