Prošle su dvije godine od kako sam kupio Mad Rock Deamon 2.0, a obzirom da pod našim podnebljem Mad Rock i nije baš zastupljen, bio sam veliki skeptik u vezi njih. Isprva sam mislio da su mi premale i da će biti velika patnja dok ih barem malo ne rastegnem, ali kad sam ih drugi put obuo mišljenje mi je bilo totalno suprotno. S vremenom sam shvatio da sam bio u zabludi i da su mi penjačice odlične.

Sa unutarnje strane obložene su tkaninom zbog koje vam noga naprosto sklizne u penjačicu, a s vanjske strane je kombinacija tkanine i gume, gdje je guma zastupljena u većem postotku. Tri čička joj omogućavaju savršeno prijanjanje uz nogu, toliko savršeno da mislite da na nogama imate Petar Pan cipelice. Nažalost čičak je i  najslabija karika. Sastoji se od dva dijela (čička i gume), gdje je čičak u manjem omjeru. Baš zbog toga i čestog skidanja/obuvanja dođe do pucanja na njihovom spoju, te više niste u mogućnosti protjerati čičak kroz alkicu kako bi ju jednostavnije i lakše mogli skinuti/obuti.

Ovo su penjačice koje su predviđene za bolder i lead penajnje. Obzirom da više preferiram lead nego bolder penjanje, mogu vam reći da sam jako zadovoljan ovim penjačicama i da ispunjavaju sva moja očekivanja, kao i Seince-Friction guma koja je patent Mad Rocka. Zbog tog jedinstvenog patenta penjačica vam omogućava precizno i odlično prijanjanje noge uz stijenu, kako na malim stopinkama tako i kad je u trenje u pitanju. Nažalost oko boldera vam ne mogu pomoći savjetom, jer ne da ih nisam htio testirati na bolderima nego nisam bio u prilici ih penjati.

Da rezimiramo:
plus

- savršeno prijanjanje uz nogu
- precizno penjanje
- Seince-Friction guma
- unuarnji dio obložen tkaninom

minus
- čičak kopčanje
- cijena

 

članak napisao: Marko Žabčić
slike skinute sa: Kibuba Europa, Amazon