Borislav Aleraj: Slike iz povijesti penjanja u Paklenici, i još malo

 

U četvrtak 13.9. u parku pored MoFit fitness centra u Zagrebu (Selska-Zorkovačka) u organizaciji fonda Penjati se mora održat će se predavanje Borislava Aleraja pod nazivom "Slike iz povijesti penjanja u Paklenici, i još malo". Prilika je to za još jedno penjačko druženje pod zvijezdama. Ulaz je slobodan, a donacija fondu poželjna.

 

Dr. Borislav Aleraj Akac je gorski spašavatelj i alpinist. Član je PDS Velebit gdje već preko 40 godina neumorno sudjeluje u radu društva. U široj javnosti i medijima Akac je poznatiji kao liječnik epidemiolog ali u penjačkom svijetu jače odjekuju njegove aktivnosti u stijenama. Nema domaćeg alpinista koji nije zastao pod stijenom Anića kuka i skinuo kapu pred Akcem i Maliganom koji su 1973 godine u toj stijeni u osam dana popeli prvenstveni smjer: Brid klina. Bio je to do tada najviši domet tehničkog penjanja u Hrvatskoj. U svom predavanju Akac će govoriti o ranim danima Paklenice, prvim usponima i pokušajima. Kroz priču, sliku i zvuk približit će nam duh koji je nekad vladao kanjonom.

 

PROGRAM:

12-15h - MoFit, dan otvorenih vrata. Svi zainteresirani za sportsko penjanje i alpinizam mogu se besplatno okušati u penjanju na umjetnoj stijeni u fitness centru MoFit. Za sudjelovanje je obavezna najava na broj telefona: 01/30 12 148.

19-21h - neformalno druženje, prilika za razgovor o penjanju i alpinizmu te informiranje o aktivnostima fonda Penjati se mora.

21h - Predavanje: Slike iz povijesti penjanja u Paklenici, i još malo

 

izvor: Penjati se mora