3. rujna u 11 sati na sedmom GORE-TEX ® transalpskom trčanju stvari će u dva dana postati ozbiljne za više od 500 trkača koji dolaze iz svih krajeva svijeta. To je jedno od najljepših natjecateljskih događaja u globalnoj kružnoj utrci, koja će započeti u Oberstdorfu, Njemačka, ispred Oberstdorfu Hausa.

Više od 250 parova u timu će se uhvatiti u koštac s izazovom svladavanja ukupno 273,73 km i 15,436 metara kumulativnih uspona iz Njemačke do Italije i to sve na nogama.

U toj utrci sudjelovat će sportaši iz više od 30 različitih zemalja, uključujući i rijetke, one poput Hondurasa, Kube, Novog Zelanda, Južne Afrike i Venezuele od koji su neki profesionalni, a neki polu-profesionalni parovi.

Godina koja je iza nas Tom Owens/Andrija Symoand (oboje su Britanci) koji su dominirali zadnje dvije godine, pobijedivši na impresivan način. Ove godine se nalazi jedan Britanski i jedan Francusko-Njemački par, koji imaju velike šanse za pobjedu na trans alpskom trčanju.

#1 kandidat bi mogao biti Joe Symonds, Andrijin dvije godine mlađi, ali ne i manje talentirani brat, koji želi ući u osam dana dugu utrku s Jitro Lennoxom. Koji je do prije nekog vremena, bio Škotski prvak u brdskom trčanju, a nastupit će kao Inov-8 Goretex Footwear tim.

Glavni suparnici će im biti kandidati broj #2 koji se bore za naslov, a to je Julien Chorier iz Francuske i njegov partner Philipp Reiter.

30-godina-stari Chorier će pokušati osigurati pobjedu na ovogodišnjoj stotoj hardrock utrci izdržljivosti, kao i na ultra-Technitrail de Tiranges. Osim toga on je otac dvoje djece koji je zauzeo drugo mjesto na Signes Trail Méounes-Belgentiere.

No, tu je još momčadi koji se bore za pobjedničko postolje, poput Thomasa Bergera i Tobias Geisen iz TSV Buchberg Haglöfs-Gore tima, kao i David Kolditz (Austrija) i Saša Savuljesko iz West Point tima.

 

Bitka u ženskoj kategoriji

Dok se na vrhu u muškoj kategoriji mora držati oko na nekoliko parova, prava bitka se vodi ženskoj kategoriji.

Osim Nannette Mereles i Cassey Cassey Shepard iz Kalifornijskog tima, koje se ubrajaju među Deutsch favorite.

Iznad svega, to je Gitti Schiebel (dva puta Trans-Alpine Run drugo plasirana (2005 i 2008)) i njezina partnerica Simonea Filip (Mountain Heroes Salomon).

Nadalje, treći rangirani sportaši ove godine, Stefanie Felgenhauer (Salomon 4-Trails) i Kathirn Höfler (Craft woman tima) su se također prijavile za 2011 GORE-TEX ® trans alpsko trčanje.