James McHaffie DMM

James McHaffie (Caff) pridružio se DMM penjačkom timu. Dobro je poznat po E7 i E8 smjerovima koje je popeo na onsight, a detaljno ih je opisao u Climb magazinu (Studeni 2011) "kao najkompletniji tradicionalni onsight Britanski penjač".

Međutim, prošle godine nije napravio veliki uspon koji bi ga doveo na naslovnu stranicu, ali je zato u sportskom penjanju napravio povijesno ponavljanje smjera Big Bang F9a (autora: Neil Carsona) kojeg nitko nije ponovio od 1995 kad je napravljen. Za više informacija o njegovoj penjačkoj karijeri možete pročitati na stranicama DMM-a u njegovom profilu i još više na jamesmchaffie.com.

Evo što je James komentirao o pridruživanju: "Stvarno sa impresioniran kvalitetom opreme i činjenicom da je oprema napravljena u Walesu, što daje pravi zamašnjak lokalnoj ekonomiji."

James se požurio nedavno da popne većinu prije neuobičajenih sezonskih toplina, dodajući novi cug na smjer Diffwys Ddu u Llanberis Passu. Emma Twyford i Ollie Caine pridružili su se Caffu na njegovom prvo usponu na Diffwys Groove E6 6c.

Skoro je James to popeo na onsight, ali mu se u detalju pri samom izlazu na posljednjih nekoliko gibova noga poskliznula. Njegov sljedeći pokušaj je bio uspješan. James je rekao "da pri samom vrhu ima sitnih grifova za noge, ali i da bilje koje se na tom putu nalazi ne pomaže baš. Kakav odličan cug. Sličan je smjeru Wrath of Khan (E6) koji sam ponovio prošle godine i koji mi se čini da je više 6c nego 6b koji joj je dan, ali sa boljom opremom nego na Diffwys Groove."

James je također sponzoriran od strane Sterling Ropesa and Red Chili-a.

 

izvor (slike i tekst): DMM Climbing