Provedena je studija morfologije nogu i način na koji koristimo noge u različitim fazama pri penjanju, na grifovima različitih oblika i veličina, te je izumila revolucionarni "No edge" koncept. To je konstrukcijska metoda koja vam dozvoljava eliminaciju rubova na potplatima, čime vam garantira više tečnosti, preciznosti i harmoničnog gibanja. NO edge koncept sastoji se od Tree Core koncepta: osjećajnost, homogenost pritiska i prilagodljivost.

 

Osjećajnost
Niski profil gume je korišten za "no edge" konstrukciju kako bi se reducirala udaljenost između noge i stijene, zbog toga imate bolji osjećaj u nogama.

Homogeni pritisak
NO edge konstrukcija omogućava nozi da vrši homogeni pritisak na unutrašnjem dijelu, prenosi se izvana na sva područja površine stijene a ne samo na nekoliko točaka. To Vam omogućava da puno tečnije i pridonosi povećanju trajnosti proizvoda.

Prilagodljivost
Ova konstrukcija omogućava bolju osjetljivost i omogućava nozi da vrši homogeni pritisak na grifove kod penjanja, isto tako omogućava maksimalan kontakt s površinom stijene i ujedno se brzo i uspješno adaptira na raznim stijenama.

 

izvor: La Sportiva