Godine 1998 je predstavljena all-around performanse penjačica "Cobra", stvorena od La Sportive i predodređena da postane lider na tržištu od prvog dana i još uvijek jača.

Cobra je eklektičan, vrhunski model, dizajniran za različite vertikalne terene: zahtjevane boldere, ekstremno penjanje po stijenama i mješovite penjačke usponi. Te penjačice su postale jedne od najpopularnijih za neke od najjačih i najzahtjevnijih profesionalnih penjača, koji se pojavljuju na podijima širom svijeta.

No, srećom penjanje se nastavlja širiti i razvijati. I kao se penjanje razvija, La Sportiva predstavlja novi model visokih performansi.

Tijekom posljednjih 18 mjeseci La Sportiva's R & D odjel, su u nastojanju da razviju nove penjačice koje sadržavaju mnoge karakteristike kao i Cobra model, uvode cijeli niz inovativnih novih obilježja koja su posebno razvijena za današnje zahtjeve, visoku razinu pokreta, kako bi se povećala izdržljivost na tankim nožnim ivica, peti i nožnim prstima.

Slično kao i prethodnik ovog modela, također dolazi u tradicionalnoj narančastoj boji dok sinusoidno ime: Python sugerira značajke poboljšane osjetljivosti.

Nakon brojnih ispitivanja koja se provode u suradnji s nekim od danas najzahtjevnijih penjača: Patxi Usobiaga, Johanna Ernst, Angela eiter, JorgVerhoeven, Michele Caminati i mnogi drugi. La Sportiva s ponosom predstavlja model Python, model je osmišljen da postane novi must have dio penjačke obuće.

 

Kako je ovaj novi model vidljivo drugačiji?

Python je nasljednik modela Cobra u koji je ugrađen čitav niz novi vidljivih značajki. Gornji dio penjačice je napravljen novom konstruktivnom metodom, a novi tip kože je dizajniran da zadrži svoja svojstva i nakon dužeg vremena. Poboljšano prijanjanje i kompaktnost oko prstiju povečava učinkovitost cijelo vrijeme.

Savjet kod kupnje: Treba kupiti isti broj kao kod Cobra penjačica (odnosno 1/2 broja manje nego kod ostalih modela LA Sportive), Pythonicama će trebati duže vremena da se prilagode nogi, ali će zato održati svoj oblik i svojstvo nakon dužeg vremena.