Napokon je ovdje. Nakon kaj su ga zadrkivali dobar dio u protekle dvije godine, koliko dugo već čekamo film o Adamu Ondri i sad je napokon lansiran. Dali ga je bilo vrijedno čekati? Sigurno bi bilo bolje da su nam ga servirali prije godinu dana, ali da, bilo je vrijedno čekati.

 

Poštedit ću vas recenzije, ali ću vam reći da je redatelj Petr Pavlicek rekao da je prihvatio nečega što je teško zeznuti, jer se radi o jednom od najboljih svjetskih penjača današnjice. To je dokumentarni film o Ondrinom strelovitom, ali ujedno i stabilnom usponu do svjetskog penjačkog vrha. Stari video od Ondre kad je još bio dijete i intervjui sa njegovim roditeljima i ostalim njemu bliskim ljudima, daje nam uvid u činjenice zašto je Ondra jako talentiran. njegov uspjeh je krajnji nusprodukt teškog rada i zalaganja, nego bilo što drugo.

U film koji traje svega sat i četrdeset minuta upleli su kratke priče - gdje na OS ponavlja neke od najtežih smjerova na Frankenjuri, pobjeda na svjetskom kupu u leadu 2009 godine i dr. - a najveći dio filma se fokusira na napore koje Ondra ulaže u dva najteža smjera u vrijeme snimanja filma: Marina Superstar (9a+/b) in Sardinia and Golpe de estado (9b) in Siurana. Postoji mnogo slika koje već kolaju internetom od tog vremena, većinu toga je na internet plasirao sam Pavlicek kako bi prolongirao izbacivanje filma.

Film možete kupiti na stranicama od Adama Ondre - HD video: THE WIZARD´S APPRENTICE


izvor: Climbing Narc