Mammutov sportaš Stephan Siegrist je upravo završio još jedan veliki pothvat. Postao je prvi planinar koji je hodao po užetu koji je bio rastegnut između Talijanskih i Švicarskih vrhova Matterhorna.

 

4,478 metara iznad razine mora i -5oC, a prema dolje skoro okomita stijena: to su sve uvjeti koje treba zadovoljiti za prvi highline između vrhova Švicarske na dobro poznatoj planini - Matterhorn. Ovaj ekstremni planinar Stephan Siegrist se upustio u ovu avanturu bez cipela kako bi imao bolji osjećaj na užetu. Na nogama je ostavio samo čarape zbog teških uvjeta. Tijekom njegovih tri minute koliko je trajao hodanje, Mammutov proteam sportaš iz Bernese Oberlanda mora svoju pozornost daleko od strmih stijena sa svoj lijeve i desne strane. "Da sam osjetio i mali strah, ne bi se upustio u pokušaj". Stephan je imao pojas kao osiguranje u slučaju da padne.

 

 

 

JAKO DOBRI UVJETI

39 godišnji planinar je u originalu planirao stvari malo drugačije: "Prijatelj mi je došao sa tom idejom. Odlučili smo da ćemo na taj vrh otići zajedno, da sve to dobro pogledamo. Vrjemenski uvjeti toga dana su bili dobri (jedva da je puhao vjetar) i odlučili smo da to napravi sad i odmah". Korak po korak napredovao ja na svom putu preko velike provalije dok konačno nije stigao na drugi kraj highline-a. "Iako sam bio osiguran, svejedno sam se osjećao jako napet. Kada je bilo gotovo, osjetio sam veliko olakšanje jer je sve dobro prošlo".

 

izvor: Mammut