istarske toplice1

"Nakon što smo, ka i još nekoliko sajtova, u vijesti o novom 8c+-u objavili i skice Istarskih toplica koje nam je bez ikakvih upozorenja osobno prosljedia Hoerhager, obavješteni smo da penjalište ne bi trebalo izaći u javnost jer se nalazi na zaštićenom prirodnom području na kojem su zabranjene aktivnosti ovog tipa. Malo smo dodatno proučili situaciju i jasno je ko dan - penjalište se nalazi u kategoriji značajnih krajobraza i to još od davne 1962. - više o svemu ovdje.

Ekipa iz Buzetskog SPK Verticala poručuje da će pokušati dobiti odobrenje za penjanje u ovom sektoru ali dok se to ne dogoditi potrebno je izbjegavati veću gužvu u tom području. Drugim ričima, izbjegavajte Istarske toplice do daljnjega.
Eto, Marulova redakcija podržava ovu inicijativu i poziva vas da poštujete ovu restrikciju. Međutim, Marulova redakcija nemože, a da se ne upita zašto dotični istu stvar nisu rekli i Hoehageru kad se već jednu ili dvi zimske sezone zna čak i u Splitu da as tamo buši. Prvo - ako je zabranjeno onda je zabranjeno svima, a drugo - nije li šteta da se čovika pustilo da se pošteno naradi i sad kad je sve napravia penjalište bi se lako moglo zatvorit ?!? "

 

izvor (tekst i slika): Marulianus