Borna u finalu u AUT 2015 ZC

"Obadva! Oba dva (i jedina) naša predstavnika na natjecanju za Evropski kup u bolderingu koji je održan u Langenfeldu u Austriji ušla su u finale!

Jani Zoraj u kategoriji Youth B i Borna Čujić među juniorima.
Pod vodstvom izbornika Ivana Lisice njih su dvoje odlično odradili nastup. Najprije u subotu ujutro kvalifikacije je imala Jani koja je jutarnji nastup završila na šestom mjestu sa svih osam popetih boldera. U večernjem finalu u koje ulazi osam najboljih iz kvalifikacija penju se četiri boldera u zadanom vremenu, s tim da tu natjecatelji jedni druge ne gledaju i nemaju pomoć trenera za razliku od kvalifikacija. Sa dva popeta smjera Jani je i finale završila kao šesta!

Borna je svoje kvalifikacije imao tek u nedjelju popodne. Po riječima izbornika vodila se napeta borba i ulazak u finale bio je neizvjestan. Borna je imao šest popetih smjerova kao i najbolji u kvalifikacijama. Prolaz su odlučivali pokušaji. Na kraju s još trojicom dijeli sedmo mjesto i prolazi.

Finale je bilo u devet navečer. Borna raspoložen. Popeo je dva od četiri smjera, mada je i u preostala dva bio vrlo blizu. Velika i napeta borba na kraju završava odličnim petim mjestom! U konkurenciji najboljih juniora u najtežoj kategoriji!

Što reći? HR reprezentacija imala je 100% učinak i odlično je odradila posao. Čestitke trenerima Kreši Moriću i Alanu Križaniću, te izborniku Ivanu Lisici. Dobra je to najava pred predstojeće Evropsko prvenstvo u Francuskoj koje se održava za dva tjedna.

Čestitamo ovom prilikom i našim susjedima Slovencima na tri osvojene medalje i zahvaljujemo na prijateljskoj suradnji i podršci našem timu. Čestitamo i Staši Gejo na pobjedi među juniorkama i osvojenoj pozivnici za Adidas Rock stars!"

Rezultati : ovdje
Fotke: ovdje
Zemlje prema broju finalista :
1.   Francuska 9
2.   Italija 8
3.   Njemačka 7
4.   Slovenija 7
5.   Austrija 6
6.   Švicarska 3
7.   Hrvatska 2
8.   Belgija 2
9.   Velika Britanija 1
10. Rusija 1
11. Srbija 1
12. Nizozemska 1
13. Bugarska 1

 

izvor: Zagreb Climbing