vertikallogo3

Pk-Vertikal je također sastavil klubsko godišnje izvješće za prošlu 2011. godinu i jedino kaj se može reči je svaka čast asevi... stvarno impresivna brojika teških smjerova... u nastavku pogledajte čitavo izvješće

 

    PK-Vertikal 

"Kako to već biva na isteku godine, dajemo pregled značajnijih dostignuća tokom 2011. godine. Kada se sve zbroji, za Pk Vertikal je 2011. bila vrlo uspješna godina.

Ova sportsko-penjačka godina jedna je od uspješnijih u povijesti kluba, zabilježili smo čak 8 uspona težine 8b, razina penjanja na pogled dignuta je na magičnih 8a, a sve skupa izgleda ovako: 64 smjera u rangu od 7c do 8a, od toga: 22x7c (6 NP), 15x7c+ (1 NP, 1 fleš), 15x8a (1 NP), 4x8a+, 8x8b. Brojci su doprinijeli, redom po broju smjerova: Igor Čorko (43), Jurica Levatić (12), Ljubomir Sakač (5), Perica Levatić (1), David Koljnrekaj (1), Emil Mucko (1), te Vedran Juričan (1).


Impresivna je i lista smjerova popetih u velikim stijenama:

La Golondrina (7a NP, 200m), Dabarski kukovi; Come to Derwish (7b, 600m), Turska; Mezza Luna Nascente (7c, 270m), Turska; Srček (7c+, 350m), Anića kuk; Himalaya sport (7c+, 350m), Anića kuk, prvenstveni, prvi uspon; Via Italia (8a, 230m), Dolomiti, Italia; Vint Ani do (8a, 350m), Dolomiti, Italia.

Ne treba ni spominjati da je lista gotovo u potpunosti djelo jednog čovjeka, naravno radi se o Igoru Čorku, koji se još jednom smješta u sam vrh hrvatskog alpinizma.

Po prvi put u povijesti kluba bilježimo i značajnije aktivnosti u boulderingu. Naš francuski gastarbajter Perica Levatić nam iz kolijevke boulderinga, Fontainebleaua, donosi uspone do fb7B. U nadi da će se i ta aktivnost jače razviti na sjeveru hrvatske kupili smo i klupski crash-pad.

Bili smo domaćini popularnog BLOK-a, a od natjecateljskih medalja vrijedno je izdvojiti: 2. mjesto u ukupnom poretku BLOK lige Jurice Levatića i pobjeda na BWSC-u Emila Mucka i Marka Marasovića s vremenom koje se opasno približava rekordu.

Tradicija održavanja lokalnih penjališta i otvaranja novih smjerova se nastavlja, penjalište Ljubelj je većim djelom sanirano, a klupska bušilica je opet najviše radila na Velikoj stijeni na Pokojcu. Ovdje možete vidjeti skicu s označenim novim smjerovima. Krajem godine počeli smo i s radovima na proširenju bouldera, koji će nadamo se uskoro biti privedeni kraju.

Pk Vertikal želi vam sretnu i uspješnu 2012.!"

 

izvor: PK-Vertikal