Nedavno smo imali prilike pročitati i na nekoliko slika vidjeti kako se rade penjačice za određene penjače, konkretno za Steph Davis, a sada uz ovaj opis i specifikacije možete vidjeti kako se rade nove Mad Rock Flash 2.0 penjačice.

 

Legendarne Mad Rock Flash penjačice napokon su dobile potpuni redizajn. Flash penjačice su mješavina udobnosti, izdržljivosti i perfomanse koje će prigrliti mnogi penjači. Godinama Flash je bio predmetom kritika koje su osvojile mnoga priznanja.

I što mi možemo napraviti da ih poboljšamo?
Pomiješati ovog puta testirane klasike sa znanstveno dokazanim inovacijama. Tradicionalna koža je pomiješana sa Synflex (sintetičkim rastezljivim materijalom), koji nudi perfomanse uz zadržavanje pliša koji smo smatrali potrebnim. Redizajnirali smo 3D model pete kako bi se povećalo trenje. Flash 2.0 če biti prva penjačica koja ima ugrađeni Shock Gel na peti kako bi se reducirala udarna sila. A vječni poli-karbonatni međupodplat daje Flash 2.0 penjačici nepromjenjivu i predvidivu zakrivljenost kroz čitav vijek penjačice.

 

 

Tehničke specifikacije:

     
     
  klasifikacija: All around penjačice   gornji materijal: Synflex i Premium koža
  oblik: Asimetričan   unutarnji materijal: Premium koža
  materijal međupodplata: poli-karbonat   međupodplatni oblik: AES-1
  debljina međupodplata: 1,8 mm   peta: 3D Molded PHH
  podplat: ravan   težina: 230g
  debljina podplata: 3,8 mm   brojevi: US: 3-15; ; EU: 35-50

Tehnički detalji penjačica 

 

izvor: Mad Rock
slike preuzete sa: tapir, back country gear
video: