PA, TO RADI?

Komentirao sam ovo prvi puta prije dvije godine, vidio sam razvoj posebne obuće za brdsko trčanje od tvrtke La Sportiva „Electron“. Bez ikakvih dodataka, osjećao sam se uzbuđeno i pesimistično s obzirom na konkurenciju tenisica za trčanje koje su već prisutne na tržištu.

Komentar koji mogu sada dati nakon što sam ih probao je: BIO SAM U KRIVU!

 

Upper
Upper je načinjen od prozračnih mikro vlakana, osim dijela oko gležnja i jezika koji je podložen mekanom i elastičnom mrežicom za bolji osjećaj. Ugođaj kada ih obujete je nešto poput vojnog oklopa na nozi, zbog čega ne postoje prepreke kao grane ili kamenje što bi moglo ozlijediti nogu, a sve bez ugrožavanja udobnosti. Također masa od 340 grama u veličini 42.5 je veliki plus.

Estetika kod ovih tenisica je odlična, veliki logotip La Sportiva stoji na bočnoj stari, a kombinacija boja je već dobro poznata i provjerena od prije. Ove cipele možemo okarakterizirati kao tehničke i vrlo precizne.

 

MorphoDynamic
tehnologija koju je izradila La Sportiva, dopušta cipeli da stane u svakom trenutku bez obzira na konture terena.  Bilo da se radi o terenu sa kamenjem i šljunkom ili glinom i kamenom (staza gdje su najviše testirane), cipele imaju neobičnu reaktivnost i prianjanje za podlogu, što je odlična karakteristika za ovu kategoriju cipela.

 

Cushioning
sustav također osigurava odgovarajuće rasipanje šoka cijelim tabanima, kroz "valove", koji se nalaze na potplatu.

 

FriXion
guma ima odlično držanje. Možda najbolja cipela ikad, odlično se prilagođava na mokru podlogu, prašinu, kamenje,  zemlju i blato. Napomena: nemojte sa njima ići na vlažnu livadu.

 

Zaključak
Tenisica se vrlo dobro snalazi u svim vremenskim uvjetima i na planini, vrlo su komforne, precizne i imaju odlično prianjanje, te su vrlo udobne. Možda ih nećete nositi na neku zabavu, ali jednom kada ih probate željet ćete ih natrag.

 

La Sportiva Electron prodaje se po cijeni od 119 Eura, a dostupna je i verzija sa Gore-Tex membranom.

 

izvor (tekst i slike): Run Lovers