Aerial pro i passion pro 3

Climbing technology sve više i više proširuje svoj asortiman penjačke i alpinističke opreme. Tako je sad odlučio izbaciti dvije nove vrste kompleta, Aerial pro i Passion pro.

 

Aerial pro su kompleti koji su teški svega 81 gram dok su Passion Pro svega 8 grama teži. Obično težina kompletea privuče penjače, ali ukapčanje kod takvih kompleta zna biti zeznuto. Dobra strana tih kompleta je ta da je donji karabiner ovalnijeg oblika, a osim težine obje varijante kompleta se ne razlikuju u perfomsama.

Karabineri u obje verzije već po standardu nemaju zub što se rezultira sa laganijim i tečnijim ukapčanjem užeta. Ukapčanje užeta u karabiner se iz nekog razloga čini boljim od ostalih kompleta koje možete kupiti na tržištu, ali to je možda samo osobni osjećaj.

S obzirom da su ovi kompleti novost na tržištu sigurno se pitate koliko bi oni mogli koštati. Koliko ja znam za sad se Aerial Pro može nabaviti u kibubi (Celje, Slovenija) po cijeni od 13,90€ za jedan komplet.

 

Moje mišljenje:
U svojoj 10 godišnjoj penjačkoj karijeri mogu reći da sam isprobao mnogo različiti kompleta, od Fadersa do Petzla i da su mi se najviše dojmili petzl spirit karabineri. Sa 93g težine zasigurno nisu najlakši kompleti na tržištu, ali je ukapčanje užeta u njih vrlo lagano i precizno, te koštaju samo 6€ više od CT. Nisam imao prilike koristiti ove komplete, ali mi se iz svega ovoga čine jako dobrim. Ukoliko je netko kupio ove komplete, molim da napiše svoje dojmove o njima i još bolje, ako može neka povuče paralelu sa petzl spirit kompletima. Tko zna možda se najveći zagrižnjenci u petzl prebace na CT :)

 

 

info i slika: 8a.nu