ClimbTech tvrtka iz Austina (Texas,USA) bavi se izradom te ima mnogo inovacijama u području opreme za penjanje. U ovom članku predstavljamo proizvod „Izmjenjiva sidrišta“ vrijedan pažnje i primjenjiv u svim situacijama kod penjanja na stijeni, pogotovo kod dugih smjerova.

 

Izmjenjiva sidra, višenamjenska sidra za osiguravanje od pada, izuzetno su sigurna, lagana i jednostavna za primjenu. ClimbTech-ova sidra prošla su mnoga testiranja kako bi zadovoljila standarde ANSI Z359.1 i CE - EN 795. , ona imaju dugačak popis prednosti nad konkurentskim proizvodima, a ovdje su neke od prednosti:

  • Jednostavnost korištenja: jednostavno izbušite odgovarajuću veličinu rupe (u stijeni ili betonu) ispušite prašinu te umetnite sidro u rupu.
  • Rad u svim pozicijama: sidra su jednako učinkovito primjenjiva  u horizontalnom, vertikalnom te području iznad glave (strop).
  • Neograničena upotreba: kako završite sa poslom, jednostavno izvucite sidro (pritiskom na sigurnosni ring), zapunite rupu ako je potrebno, te ga koristite na novoj lokaciji.
  • Primjena u raznim djelatnostima: ClimbTech-ova izmjenjiva sidra mogu se koristiti u graditeljstvu i industrijskim područjima, rudarstvu, penjanju na stijeni, te mnogim drugim djelatnostima.

 

RB Sidro - Model RB 1015
[Sidro za zaštitu od padova,  jedan od najpopularnijih modela]

Promjer: 19 mm
Kapacitet: 5,000 lbs/22kn (2300 kg)
Certifikat: ANSI Z359.1 | CE-EN 795
Cijena: 350,00 kn

 

izvor: ClimbTech
slike skinute sa: Climb
za portal pentranje.com članak objavio: Mladen Skeja