Brseč (Baličev stup)

Penjalište Balićev Stup smjestilo se na samoj obali ispod malog sela Brseč na istočnoj strani poluotoka Istre. Brseč je mjesto koje je od Opatije udaljeno svega 20tak kilometara i koje ima pogleda na otok Cres.

Stijena je poprilično oštra i sačinjena uglavnom od krimpova, tako da treba imati jake prste. Možad nije najbolja stijena koju možete pronaći, ali ćete zato biti oduševljeni prekrasnim krajolikom.

Baličev stup ima svega 5 smjera od ocjene 6a+ - 6b+ a visine do 40 metara.

Pristup:
Kako bi došli do penjališta morate od parkinga (koji se nalazi u Brseču) krenuti natrag prema jugu i dolje ljevo prvom cestom. Nakon nekoliko metara krenite horizontalnom cestom sa desne strane. nakon što dođete do kraja ceste samo dalje pratite put koji ide ravno. nakon nekoliko metara pojavit će se mala pješačka staza sa lijeve strane i koja vas vodi prema polju. Nakon što prođete istaknuto drvo nalazite se točno iznad litice "Belivec stijene", a da bi došli do stupa morate nastaviti prema dolje kako bi stigli do sedla. Na sedlu se nalaze fiksna užeta i nekoliko spitova koja će vam pomoči da dođete do vrha stupa.

  • Mjesto: Brseč
  • Najbolja godišnje doba: Proljeće