vladari himalaje zagreb

U srijedu 13.11. u 20h u MM centru, SC, Savska 25, Zagreb, održat ce se projekcija nagrađivanih dokumentarnih filmova o poljskom alpinizmu 80-ih: Art of freedom i Kukutzka.

Poljski alpinizam tog perioda specifičan je budući da se radi o generaciji koja je bila avangarda svjetskog alpinizma, potpuno je zavladala Himalajom. Istovremeno, Poljska doživljava veliku represiju, te vriju nadolazeće društvene promjene. Pojava ove generacije alpinista ima uporište u organiziranom socijalističkom sustavu uzgoja kadrova u alpinizmu, a sa druge strane pogonjena je velikom željom pripadnika, te generacije za iskustvom osobne slobode. U realizaciji programa pomažu poljska ambasada u Zagrebu, te izdavacka kuća Libricon. Partner projekcije je Kultura promjene, SC. Columbia se brine za nagradu na tomboli!

Nakon projekcije slijedi razgovor putem video konferencije s autorom filma Kukutzka, Jerzyjem Porebskim, te kanadskom autoricom knjige Freedom climbers, Bernadette McDonald.

Cijena ulaznice: 20kn, u prodaji od srijede 6.11. blagajna Teatra &td.

BROJ ULAZNICA OGRANIČEN JE KAPACITETOM DVORANE!

Organizator: Penjati se mora, inicijativa za edukaciju u alpinizmu i organizaciju kulturoloških događanja planinske i penjačke tematike.